parlamentare sus
achitei top

Cod galben de vânt şi vreme rece

0 280

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări cod galben pentru urmatoare zile. Marţi, temperaturile vor scădea cu până la 15 grade faţă de cele anunţate pentru prima zi a săptămânii. Vântul va prezenta intensificări, iar la munte va ninge şi va viscoli.  În Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h.

psd parl jos

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 21:00 – 15 aprilie, ora 06:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului. În Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada. În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN”

Interval de valabilitate: 14 aprilie, ora 06:00 – 14 aprilie, ora 21:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte

În dimineața zilei de marți (14 aprilie), în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h.

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata