Cod galben de polei pentru județul Botoșani

0 214

Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă pentru județul Botoșani. De azi de la , ora 12:00 până mâine 08 februarie la  ora 20:00
Fenomene vizate și zone afectate: polei în Moldova

         În Moldova, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

Meteorologii au emis duminică avertizări Cod galben de ploi moderate cantitativ și vânt, valabile în Moldova, Banat și Carpații Meridionali, de duminică până luni.

Potrivit ANM, de duminică, de la ora 10.00, până marți, la ora 12.00, este în vigoare o informare meteorologică, valabilă în întreaga țară.

 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni, când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

 

De asemenea, vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40-60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata