COD GALBEN de intensificări ale vântului, viscol și ninsori pentru județul Botoșani

0 459

COD GALBEN de intensificări ale vântului, viscol și ninsori pentru județul Botoșani, până mâine, la ora 03:00.

 

Meteorologii au actualizat prognoza și anunță că, în următoarele ore, pe arii restrânse, va ninge, iar vântul care va avea intensificări, cu viteze de 45…60 km/h, va viscoli zăpadă.

 

🚙 Dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Puneți în mașină lucruri necesare în caz de urgență: lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, lanternă, un sac cu nisip, apă, pături, încărcător pentru telefon.

 

🌳 În perioada cu vânt puternic, fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Dacă este posibil, întrerupeți orice activitate în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția!

 

🚙 Parcați autoturismele în locuri ferite!

Nu atingeți firele de electricitate dacă sunt căzute la pământ și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

 

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112!

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata