CNI nu a recepționat de la constructor Spitalul de Boli Paliative

0 400

Spitalul de Boli Cronice și Paliative din Botoșani, care ar trebui să servească bolnavilor stă, încă, cu lacătul pe ușă. Din cauza mai multor nereguli, Compania Națională de Investiții nu poate face recepția spitalului.  Lucrările au început în anul 2017.

Prezent la Botoșani la mijlocul lunii ianuarie anul trecut, ministrul de atunci al Dezvoltării, Cseke Attila anunța că recepția lucrărilor va fi făcută de Compania Națională de Investiții în luna februarie 2023. Ulterior termenul însă a fost amânat pentru luna aprilie 2023. Însă nici acesta nu a fost respectat.

Primarul municipiului Cosmin Andrei susține că municipalitatea a finalizat lucrările de racordare la utilităţi a Spitalului de boli cronice şi îngrijiri paliative.

„În acest moment se lucrează la spital. În urma ultimei vizite pe care am făcut-o rezolvau neconformitățile din procesul verbal de recepție. Atunci când s-a încercat recepția au fost unele aspecte pe care constructorul nu le-a dus la bun sfârșit. S-a făcut o altă licitație iar Compania Națională de Investiții trebuie să rezolve aceste lucruri. Țin de aspecte de securitate la incendiu, de buna funcționare a spitalului. Ce a fost în sarcina noastră noi am făcut și avem și proces verbal de finalizare a lucrărilor la branșamentele pentru utilități. Am finalizat tot, am pus la dispoziție procesul verbal. Noi asta trebuia să facem utilitățile și le-am terminat avem și recepția.

Recepția întregii clădiri ține de CNI care nu a reușit să o facă din cauza unor aspecte. Fiind un spital nu se joacă nimeni cu securitatea la incendiu. Spre exemplu lățimea ușilor era mai mică decât lățimea paturilor și în caz de incendiu nu puteau fi evacuați pacienții care sunt îngrijiți și nu putea fi evacuat spitalul cu tot cu paturi. În acest moment se modifică ușile” , a spus primarul Cosmin Andrei.
După ce recepția va fi făcută de CNI spitalul va fi preluat de municipalitate şi va funcţiona ca secţie a Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe”. Valoarea investiţiei este de 15,6 milioane de lei, iar banii au venit de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii.

Prima solicitare pentru construcţia Spitalului municipal de boli cronice şi îngrijiri paleative din Botoşani a fost făcută de deputatul PSD Tamara Ciofu în 2014. Noul spital va purta numele academicianului Leon Dănăilă şi va avea subsol, parter și trei etaje, 140 de paturi, spațiu pentru investigații RMN. Lucrările sau fost efectuate de Victor Construct şi au demarat pe 20 noiembrie 2017.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata