CJ și patru localități din județul Botoșani au primit bani pentru investiițiile prin PNDL de la Ministerul Dezvoltării

0 620

Ministerul Dezvoltării anunță că a făcut plăți de peste 81 milioane lei pentru investițiile realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Operațiunea a avut loc marți și va acoperi facturile din 124 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Potrivit datelor oficiale, pentru etapa I, a fost plătită suma de 43 de milioane de lei pentru 67 de obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 38 de milioane de lei pentru 57 de proiecte de investiții. Pentru județul Botoșani au fost plătite lucrări pentru Consiliul Județean și din localitățile Darabani, Dersca, Gorbănești și Nicșeni.

„Am aprobat decontarea tuturor facturilor sosite în minister până la data de 24 decembrie pentru PNDL I (etapa 2015-2020) și a celor primite până pe 13 octombrie pentru etapa a II-a programului. Subliniez că prioritatea în efectuarea acestor plăți o constituie exclusiv ordinea cronologică în care au fost trimise solicitările de plată de către autoritățile locale, și nu alte criterii”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Autoritățile anunță că din anul 2017 și până în prezent au fost incluse la finanțare 7.251 de obiective de investiții în cadrul PNDL – etapa a II-a, cu o valoare de aproximativ 29,31 miliarde de lei. De asemenea, în cadrul PNDL – etapa I, dintre obiectivele de investiții incluse la finanțare au rămas în execuție 1.065, pentru care trebuie asigurate fonduri în valoare de de 2,7 miliarde de lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata