Circulara de la Guvern pentru ministere: Toate instituțiile trebuie să reducă bugetul deja aprobat

0 140

Premierul Ciucă a semnat o dispoziție, care a fost transmisă tuturor ministerelor și instituțiilor din subordine, pentru reducerea cheltuielilor în contextul crizei încasărilor bugetare. Potrivit documentului consultat de stiripesurse.ro, toți șefii de instituții trebuie să prezinte soluții pentru reducerea cu cel puțin 6% a creditelor bugetare deja aprobate, fără afectarea investițiilor.

„Având in vedere obligatia Guvernului de a conduce politica fiscal-bugetară în mod prudent si de a gestiona resursele si obligațiile bugetare, precum și riscurile fiscale, de o manieră care să asigure sustenabilitatea poziţiei fiscale, este necesară adoptarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

În acest context, vă rugăm să dispuneţi reevaluarea fondurilor aprobate prin legea bugetară anuală pentru instituţia pe care o conduceţi si să identificaţi măsuri ce pot fi adoptate, inclusiv prin acte normative, care să conducă la diminuarea prevederilor bugetare cu cel puţin 6% din totalul creditelor bugetare aprobate, fără afectarea investiţiilor, indiferent de sursa de finanțare. a cheltuielilor aferente proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile si din Planul naţional de redresare si rezilienţă.

Măsurile identificate vor fi transmise Guvernului pănă cel târziu la data de 12 aprilie 2023”, se arată în documentul citat de știripesurse.ro.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata