Cinci confederații sindicale amenință cu greva generală pentru că nu au fost consultați cu privire la Legea salarizării

0 85

Cinci mari confereraţii sindicale – CNSRL-Frăţia, Cartel Alfa, CSN MERIDIAN, BNS şi CSDR – cer Guvernului să convoace Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social pentru a discuta noua Lege a salarizării.

 

Termenul asumat prin PNRR este 31 martie 2023, dar partenerii sociali acuză ”secretomania” şi faptul că nu au fost consultaţi. În caz contrar, sindicaliştii ameninţă cu greva generală.

Potrivit unui document semnat de liderii celor cinci confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional, CNSRL – Frăţia, Cartel Alfa, CSN MERIDIAN, BNS şi CSDR cer Guvernului să convoace de urgenţă Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social pentru a discuta noua Lege a salarizării.

 

Termenul de adoptare a legii, asumat prin PNRR, este 31 martie, dar sindicaliştii reclamă că nu au cunoştinţă de vreo prevedere a respectivei legi.

”Uniunea TESA susţine total această iniţiativă, ţinând cont de atitudinea inadmisibilă a PSD, aflat şi acum la putere, care a discriminat GRAV prin prezenta lege a salarizării nr 153 / 2017 , timp de mai bine de 5 ani, categorii largi de lucrători, iar în sănătate au lovit barbar în personalul TESA, personalul BBC şi personalul auxilar – sanitar”, au transmis reprezentanţii Uniunii TESA din Sănătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata