Cereri noi pentru constructia unor blocuri in municipiul Botosani

0 834

Doi investitori doresc să construiacă noi blocuri în municipiu. Din cele declarate de Marian Murariu, viceprimarul municipiului, o solicitare vizează construcţia unui bloc în apropierea Colegiului Naţional „A.T. Laurian” iar o a doua un alt bloc pe Strada Vârnav.

„La serviciul urbanism a fost primită o solicitare pentru emieterea unui certificat de urbanism în vederea construirii unui imobil de locuinţe colective cu regim de locuinţe parter plus două etaje şi mansardă locuibilă cu spaţii comerciale la parter. Amplasamentul acestei viitoare investiţii este pe strada Nicolae Iorga Nr.7, foarte aproape de Colegiul Laurian. Planul de urbanism general al municipiului Botoşani se pare că permite construirea unei astfel de clădiri în acea zonă. Practic acest investitor doreşte la parter să facă spaţii comerciale, la etajul unu, doi şi la mansardă apartamente. În total vor fi 5 apartamente. Locurile de parcare aferente spaţiilor comerciale şi apartamentelor vor fi asigurate pe proprietatea investitorului”, a declarat Marian Murariu.
Urmează elaboarea documentaţiei tehnice şi parcurgerea paşilor legali în vederea aprobării acestui proiect. Suprafaţa terenului este de 600 de mp.
„O altă cerere tot la serviciul urbanism este din partea altui investitor care doreşte să contruiască un bloc de locuinţe colective, parte plus 3 etaje, împrejmuire şi amenajare parcare, pe Aleea Dimitrie Brânză Nr. 3. Aici este un teren situat în planul 2, la intersecţia dintre Bld. G. Enescu şi Strada Vârnav. În mijlocul unui careu de blocuri există un teren proprietate privată în suprafaţă de 808,17 mp. Vom vedea ce ne va propune proiectantul pe care-l va depune la primărie şi ce vor spune şi vecinii în perioada de consultare publică. Vor fi 12 apartamente cu acelaşi număr de locuri de parcate pe proprietatea investitorului”, a precizat viceprimarul municipiului.
Ambele proiecte vor intra în şedinţă de Consiliul Local după perioada de consultare publică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata