Centru de colectare prin aport voluntar prin PNRR în comuna Călărași

0 358

Centru de colectare prin aport voluntar prin PNRR în comuna Călărași.

Proiectul depus de comuna Călărași pentru înființarea centrului de colectare prin aport voluntar (CAV) a fost aprobat pentru finanțare din PNRR. Valoarea investiției este de 4,6 milioane lei, aproximativ 1 milion de euro.

Elena Vrajotis, primarul comunei Călărași a a declarat că în localitate va fi amenajat un centru de colectare în care vor putea fi colectate anumite tipuri de deșeuri. Oamenii vor putea duce la CAV, printre altele, hârtie/carton, plastic, textile, vopsea, medicamente expirate, baterii, electrice/electronice, mobilier din lemn, sticlă, metal, anvelope, deșeuri vegetale, precum și deșeuri provenite din construcții.

În cadrul proiectului, vor fi construite platforme pe care vor fi amplasate containerele și unde vor avea acces autovehiculele cetățenilor care aduc deșeuri și autoutilitarele care vor prelua deșeurile. Centrul va fi împrejmuit, iluminat și dotat cu sistem de supraveghere.

„Este un pas important pe care îl facem pentru colectarea separată in localitatea noastră. Ne dorim să le oferim oamenilor soluțiile necesare, astfel încât să fie evitate situațiile în care deșeurile ajung în mod ilegal pe spațiul public. Astfel, vom avea o localitate curata, primitoare, pe care fiecare dintre noi să o poată numi ,,acasă”.”, a spus Elena Vrajotis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata