CCR respinge modificarea codului rutier : Panourile care-i anunţă pe şoferi unde e radarul ar duce la creşterea agresivităţii rutiere

0 760

Curtea Constituțională afirmă că presemnalizarea dispozitivelor radar prin panouri amplasate pe șosele este neconstituțională pentru că încurajează creșterea agresivității șoferilor pe bucățile de drum unde știu că nu există riscul să fie prinși de poliție.

CCR a declarat neconstituțională o lege adoptată în Parlament care introducea două noi reguli: 

1. Obligativitatea instalării dispozitivelor destinate măsurării vitezei exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere şi care sunt poziţionate vizibil.

2. Obligativitatea presemnalizării prezenței, în zona drumului public, a dispozitivelor radar instalate pe autovehicule staţionare sau pe suporţii amenajărilor rutiere și a dispozitivelor radar tip pistol, prin panouri de atenţionare, postate mai înainte pe sensul de mers, cu minimum 500 m în localitate şi cu minimum 2000 m în afara localităţii, dar nu mai mult de 1000 m în localitate şi 4000 m în afara localităţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata