locale psd
locale sus

Cazuri de Hepatita A in judetul Botosani

0 657

Doi fraţi, elevi dintr-o şcoală din Botoşani au fost diagnosticaţi cu Hepatita A. Elevii învaţă la Şcoala din Hudeşti şi sunt din Baranca. O altă suspiciune există şi pentru al treilea copil, care este frate cu cei doi. Unitatea şcolară nu beneficiază de apă curentă.
Cei doi copii sunt elevi unul în clasa a II-a și III-a iar la această dată sunt internați pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Judeţean. La Baranca Cristinești au fost mai multe cazuri în luna iulie, când a debutat boala, dar a fost stopată în septembrie, la începutul școlii. Boala a fost adusă mai mult de adulți. Cei de la Direcția de Sănătate Publică au intervenit şi au făcut dezinfecție şi i-au vaccinat”, a declarat inspectorul şcolar Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.  În acelaşi timp un alt focar de hepativă este confirmat şi la Dimăcheni, unde sunt 11 cazuri. Cazurile sunt monitorizate.

simio cosma

Hepatita virală acută este una din bolile infecţioase cele mai răspândite în lume, iar virusul hepatitei A (VHA – primul virus din categoria celor hepatice, identificat în 1973) este cauza cea mai frecventă a acesteia. Hepatita, indiferent cu ce virus este, înseamnă o inflamaţie a ficatului, tradusă prin durere, tumefacţie, roşeaţă. În aceste condiţii, ficatul nu-şi mai îndeplineşte funcţiile şi nu mai are capacitatea de a îndepărta substanţele dăunătoare ducând la scăderea organismului. Fiind boala mâinilor murdare, pentru evitarea hepatitei virale A este necesară o igienă individuală corespunzătoare şi o atenţie deosebită a părinţilor în educarea şi supravegherea copiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata