Caz grav: proprietarul apartamenului din blocul unde a fost explozia de vineri dus la Iasi ca sa moara acolo

0 302
Bărbatul este ars pe 50% din suprafaţa corpului, şi a ajuns la Iaşi doar pentru că la Bucureşti nu a putut fi preluat la „Marele ars“, din lipsă de locuri. Iaşul nu are încă dotare pentru astfel de cazuri, deşi are o clinică special construită, în care s-au băgat bani grei.

În lipsa locurilor pentru pacienţii arşi în Capitală, un botoşănean ars pe jumătate de corp a fost internat în clinica de chirurgie plastică de la Iaşi. În ciuda stării grave în care se afla, pacientul rănit după o explozie cu gaz metan produsă în apartamenul său a fost menţinut 24 de ore în Spitalul Judeţean Bo­toşani şi abia apoi a fost transferat la Iaşi. Specialiştii de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ susţin că prognosticul victimei este rezervat. Gheorghe Foceag, în vârstă de 70 de ani, prezintă arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală.

Bărbatul a fost transportat la Iaşi sâmbătă, în jurul orei 18, pe cale aeriană. „Bărbatul a fost sedat, intubat şi ventilat mecanic. A fost internat în clinica de chirurgie plastică cu prognostic rezervat“, a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtă­tor de cuvânt al spitalului ieşean. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Boto­şani, medicii au solicitat transferul pacientului într-o clinică corespunzătoare încă de la sosirea acestuia, în stare gravă, în unitatea medicală.
Centrele din ţară în care se îngrijesc „mari arşi“ au transmis, însă, că nu pot prelua victima pentru că nu au locuri libere. În prezent, inclusiv clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi funcţionează în condiţii improprii. Din ianuarie 2017, spitalul are un nou spaţiu destinat clinicii, dar pacienţii încă nu sunt îngrijiţi aici din lipsă de dotare medicală. Pentru aparatura necesară, spitalul are nevoie de 15 mi­lioane de lei.
sursa ziarul de iasi.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata