Cătălin Silegeanu: „Un „adevărat primar” nu se mărginește la a fi prezent doar când alegerile sunt iminente”

0 354

Fostul primar al municipiului Botoșani încearcă să recâștige încrederea comunității, în prag de alegeri, îmbrăcând haina unui „prieten” al cetățenilor. Atitudinea ar fi fost cu totul admirabilă, dacă ar fi fost resimțită și în perioada mandatelor de ales sau în alte conjuncturi anterioare campaniei electorale.

 

În perioada 2016-2020, deși ocupa cel mai important birou din Primărie, interacțiunea cu cetățenii se rezuma la câteva evenimente publice și niște audiențe cu greu incluse în agenda lui. Acum se arată deschis la discuții, petrecând timp cu oamenii pe străzi sau în parcuri.

 

Această transformare se numără printre practicile regretabil de comune în rândul politicienilor, care își aduc aminte de nevoile populației numai în preajma alegerilor. Este și cazul fostului primar. În ultimii patru ani, a fost liderul grupului PNL din Consiliul Local și a dispus de pârghii pentru a propune proiecte benefice comunității. S-a remarcat prin interpelări acide, pertinente, dar nu și prin inițiative care să amelioreze condițiile de viață ale botoșănenilor. O altă falie între imaginea pe care o construiește în campanie și acțiunile întreprinse.

 

simio cosma

Un „adevărat primar” nu se mărginește la a fi prezent doar când alegerile sunt iminente. Adevărata conducere implică un dialog constant cu cetățenii, închegarea unei legături solide cu aceștia, indiferent de ciclul electoral. Un lider de nădejde nu încearcă să își convingă comunitatea o dată la patru ani, ci o tratează ca pe un partener permanent în procesul de dezvoltare a orașului.

 

Locuitorilor municipiului Botoșani le revine responsabilitatea de a evalua cu discernământ promisiunile celor care aspiră la funcții de conducere. Circumspecția este cheia evaluării proporțiilor dintre atitudinea, promisiunile, faptele și intențiile candidaților. Când cântărim decizia pe care o exprimăm la urne, este crucial să ne întrebăm în ce măsură imaginea construită reprezintă realitatea, care sunt strategiile menite să impresioneze temporar.

 

Ar fi o mare dezamăgire să credem în schimbări peste noapte și să constatăm că vechile năravuri sunt tot acolo. Iar prin câte a trecut comunitatea noastră, nu ne permitem încă o dezamăgire.

Comunicat de presă 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata