pas top

Cătălin Silegeanu: „Sacrificiul de odinioara al veteranilor de război, impune respectul nostru de astazi!”

0 121

Cinste si onoare veteranilor de război!

An de an, pe 29 aprilie, este sărbătorită Ziua veteranilor de război, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. Aceasta zi , in care sa ne amintim de cei care au luptat pentru libertatea si drepturile tarii noastre, este declarată Ziua Veteranilor de razboi,  din anul 2007.

 

Ziua nu este aleasa intamplator, întrucât această zi aminteşte de data la care, în anul 1902, regele Carol I-a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ”veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război. Prin acesta, participanţilor la Războiul de Independenţă li s-au asigurat, pe lângă acest onorant statut, mijloace pentru un trai decent şi diferite înlesniri, în semn de recunoaştere a sacrificiilor lor pe câmpul de luptă.

Veteranii de război sunt modele demne de urmat pentru noi toti, întrucât au luptat cu toate fortele lor pentru binele si viitorul țării noastre, de aceea trebuie sa le purtam veșnic recunostinta!

Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata