Cătălin Silegeanu: „Să aveți parte de lucruri care să vă bucure sufletul și să fiți înconjurați doar de oameni care vă iubesc și vă apreciează”

0 105

De 1 Martie, românii întâmpină primăvara multașteptată cu un Mărțișor, care simbolizează speranța, reînnoirea timpului dar și renașterea naturii. Chiar dacă trăim timpuri neimaginate de nimeni și toată această pandemie ne-a afectat viețile într-o mica sau mare măsură, trebuie să avem tăria de a fi optimiști șiîncrezători că toate aceste greutăți vor trece și vom învăța că prioritar în viață sunt lucrurile legate de suflet și nu de material.

Odată cu venirea primăverii, anotimpul schimbării, reînnoirii și prospețimii vă doresc să aveți parte de lucruri care să vă bucure sufletul și să fiți înconjurațidoar de oameni care vă iubesc și vă apreciează.

În semn de respect și prețuire, vă îndemn pe fiecare dintre voi să dăruiți mărțișoare și flori care simbolizează primăvara, pentru a nu pierde această tradiție românească, cu care am crescut cu toții și ne umplea sufletul de bucurie când primeam sau când ofeream un mărțișor.

În vechime, pe data de 1 martie, mărțisorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor şi tinerilor – fete şibăieţi deopotriva. Şnurul de mărţişor, alcătuit din două fire de lana răsucite, colorate in alb şi roşu, reprezintă unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric.

O primăvara frumoasă vă doresc!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata