locale psd
locale sus

Cătălin Silegeanu: „La mulți ani, România! Îți mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ai oferit!”

0 380

(CP) La mulți ani, România! Îți mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ai oferit!

Data de 1 decembrie este sărbătoarea noastră națională, care ne face amintește de cel mai important eveniment din istoria României, când în anul 1918 , Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional.

Această zi , denumită și Marea Unire are o însemnătate pentru fiecare român, atât pentru cel care a ales să trăiască și să-și întemeieze o familie aici, în țara sa natală, cât și pentru românul plecat peste hotare, pentru o viață mai bună și mai îndestulată.

Eu, unul, am ales să rămân în România pentru că o iubesc, pentru că m-a învățat tot ceea ce știu astăzi să fac, pentru că mi-a demonstrat că atunci când vrei poți reuși, chiar dacă resursele materiale sunt limitate, totul depinde de noi, de resursele noastre interioare, cât de puternice sunt pentru a atinge scopul și țelul pe care l-am fixat în viață. De aceea, România, îți mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ai oferit! Deși, am un mare regret, că țara noastră nu a fost la fel de convingătoare și pentru mama mea și cele două surori ale mele, care au ales să plece de ani buni din țară. Dar, destinul ne demonstrează încă o dată, că în viață nu le poți avea chiar pe toate…

Pentru mine, România înseamnă totul! Înseamnă locul unde m-am născut, înseamnă locul în care m-am format și în care am început să cunosc viață așa cum este ea, cu bune și cu rele. Din păcate, România nu ne oferă chiar tot ceea ce ne-am fi dorit pentru a ne determina, fără nicio ezitare, să alegem să trăim pe aceste meleaguri natale, dar totodată ne transmite acea energie de forță, de a putea lupta și răzbate orice și pe orice. Și până la urmă …nu e de vină România noastră de acei conducători cruzi și cu inimi reci care iși bat joc de patria care ne-a oferit odinioară toate bogățiile ei, dar unii au ales să le distrugă pentru jocuri meschine și interese personale.

 

simio cosma

Îmi doresc ca România să fie valorificată pentru ceea ce a oferit de-a lungul timpului și mai ales pentru ceea ce este astăzi, care în ciuda trădătorilor care s-au perindat în timp, în guvernele și serviciile statului, a oferit lumii întregi, oameni capabili și profesioniști care au știut să ne promoveze țara la adevărata ei valoare și pentru asta le mulțumesc din suflet!

 

De altfel, fiecare dintre noi poate contribui la dezvoltarea și promovarea țării noastre, prin orice gest, prin orice faptă demnă de un cetățean adevărat, dar și pentru dezvoltarea nivelului nostru cultural și de civilizație, aici unde chiar putem să ne aducem aportul, pentru a avea o țară demnă pentru românii care au ales temporar sau defitiv să o părăsească.

Dragi români, vă îndemn să ne iubim țara pentru tot ce ne-a oferit până acum și trebuie să o ajutăm cu toții să iasă din această stare în care ne aflăm, în care anumiți oameni politici conduc România după bunul lor plac. România trezește-te, pentru că te iubim!

La mulți ani, România!

La mulți ani, dragi români!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata