Cătălin Silegeanu: „Fără învățători, o țară nu are viitor. Fără învățători tehnologia nu ar fi de nici un folos”

0 523

În fața nimănui nu-mi ridic mai cu respect pălăria decât în fața dascălului, în haina lui modestă și cu mintea plină de comori! Nicolae Iorga

La mulți ani tuturor Învățătorilor!

De-a lungul timpului foarte multe lucruri s-au schimbat, însă cred cu tărie că singurul lucru care a evoluat cu adevărat este statutul Învățătorului. Legătura dintre elevi și Învățător a devenit în timpurile noastre una deosebita. Pentru multi copiii Invatatorul este prietenul cel mai de încredere, un părinte care îl ajută să evolueze, să învețe chiar daca greșește fara sa ii fie teama că va fi pedepsit sau va fi certat.

 

 

 

Dezvoltarea spirituală, empatică, simțul umorului, atenția, creativitatea, bunătatea, de care dau dovada învățătorii în relația cu copiii, arată că viitorul unei țări este luminos chiar dacă se tot exagerează că ne așteaptă ani grei. Invatatorul modern plămădește chiar el viitorul prin toată dragostea pe care o are atât pentru meseria lui dar și prin respectul pe care îl arată pentru fiecare copil. Fără învățători, o țară nu are viitor. Fără învățători tehnologia nu ar fi de nici un folos.

 

 

 

Statul român și autoritățile centrale ar trebui să înțeleagă că fără investiții în învățământ nu se poate face performanță și nu se poate evolua și nimeni nu va putea umple golurile lăsate de lipsa implicării în dezvoltarea și în formarea de noi strategii care sa le confere învățătorilor cel mai bun cadru cu putință in formarea generațiilor la cel mai performant nivel de pregătire. Dascalii nu se opresc niciodată din învățare și din a învăța.

 

 

 

La multi ani ani dragi Învățători.Vă mulțumim pentru dăruirea voastră necondiționată. Vă apreciem și vă stimăm pentru respectul pe care îl arătați tuturor copiiilor chiar dacă societatea nu este chiar pe cele mai înalte culmi ale evoluției. Vă dorim multă sănătate, putere de muncă și viață lungă că să vă puteți bucura de rezultatele muncii voastre pe care o faceți cu copiii acestei țări.

Voi sunteți cei care ne arătați și ne învățați cu mult har prima lecție despre viața, copilărie și maturitate! Vă mulțumim și vă prețuim!!!

Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata