Catalin Rotundu : Primariile nu au bani de salarii pentru profesori si pentru dezvoltare

0 421

Primăriile din judeţ nu au bani pentru salariile profesorilor şi pentru dezvoltare. Semnalul de alarmă a fost tras de Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

Banii profesorilor pentru drepturile salarile câştigate în instanţă după reducerea cu 25% şi cărora nu li se plătesc drepturile de mai bine de doi ani ar trebui să vină de la Ministerul Educaţiei. Primăriile nu au dreptul conform legii să plătească din alte surse bugetare. „Este haos total în ceea ce înseamnă administrație prin incoerența Guvernului de a pune în practică proiecte pe care le-au prezentat în campaniile electorale. În acest an au fost majorate salariile și fiecare primar a avut presiuni din partea colegilor din primărie de a face aceste majorări cât mai mari, în limita prevăzută de lege, dar nimeni nu a luat în calcul că noi nu avem bani pentru acoperirea întregii funcționări a unui UAT. Nu mai vorbim de faptul că trebuie să luăm bani de la dezvoltare și să-i ducem la funcționare ca să acoperim salariile, salarii pe care mare parte din comune nu reușesc să le acopere și nu au bugete până la sfârșitul anului”, a declarat Cătălin Rotundu.

În acelaşi timp acesta susţine că administraţia locală a rămas şi fără banii pentru cofinanţarea proiectelor de dezvoltare şi modernizare a localităţilor. „Mult lăudatul PNDL II solicită ca primăriile să aibă studii de fezabilitate, proiecte tehnice, intabulări, şi aşa mai departe, toate realizate. De unde bani, întreb eu? Când un SF poate costa şi până în 100.000 de lei? Aproape niciun UAT din județul Botoșani nu are banii necesari pentru a asigura redactarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice. Putem să ne întrebăm și de ce apar arierate în administrația publică locală. Din cauza asta, pentru că suntem nevoiți să semnăm contracte la București și neavând posibilitatea să asigurăm cofinanțarea, ne ducem pe contracte care nu pot fi plătite”, a spus primarul din Dângeni.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata