Cătălin Flutur: Locurile de joacă în aer liber din tot municipiul Botoșani, pregătite pentru redeschiderea în condiții de siguranță cu eforturile angajaților DSPSA

0 703

Locurile de joacă în aer liber din tot municipiul Botoșani, pregătite pentru redeschiderea în condiții de siguranță cu eforturile angajaților DSPSA.

Angajații DSPSA lucrează de zor pentru aplicarea măsurii de redeschidere a locurilor de joacă din municipiul Botoșani. Măsura a fost dispusă, conform atribuțiilor legale specifice acestei perioade, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pe data de 9 septembrie. Conform deciziei, începând din data de vineri, 11 septembrie, locurile de joacă în aer liber din tot județul Botoșani, inclusiv cele din municipiul reședință de județ, se vor putea redeschide, cu condiția respectării măsurilor de siguranță stabilite de CJSU.

La această dată, mai mult de jumătate din județele țării nu au adoptat încă o astfel de măsură referitoare la redeschiderea locurilor de joacă în aer liber pentru copii. Specialiștii din cadrul CJSU Botoșani au apreciat că nivelul de risc de contaminare cu noul coronavirus în județul nostru este în acest moment suficient de scăzut, astfel încât să permită luarea unei astfel de decizii. Nu este o hotărâre care să fie adoptată după bunul plac sau în funcție de interesele de moment ale unuia sau altuia, la fel cum nu este o hotărâre care să fie luată ca urmare a presiunilor unei părți a societății civile. Doar specialiștii decid dacă și când pot fi redeschise locurile de joacă în aer liber în condiții de siguranță sanitară și, din fericire, județul Botoșani se află acum în această situație.

”Salut redeschiderea locurilor de joacă din municipiu”, a declarat primarul Cătălin Flutur. ”Se revine astfel la normalitate. Le-am dat dispoziție celor de la DSPSA să treacă la aplicarea măsurilor necesare și mă bucur că s-au apucat serios de treabă. De asemenea, am convenit împreună cu asociațiile de proprietari ce responsabilități le revin referitor la administrarea acestor locuri de joacă în condiții de risc epidemiologic și țin să le mulțumesc tuturor președinților de asociații pentru modul cum au răspuns apelului nostru. Ne-a preocupat încă de la izbucnirea pandemiei siguranța copiilor și a însoțitorilor lor și am aplicat întru totul măsurile de protecție stabilite de organismele abilitate de la nivel național și județean. Cel mai important este că, începând de mâine, copiii noștri se vor putea bucura din nou de joacă în spațiile publice special amenajate!”, a conchis primarul Cătălin Flutur.

Comunicat de presă Cătălin Flutur

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata