Catalin Flutur despre alegerile europarlamentare : „Colegii de la PSD au pierdut drastic”

0 393

Primarul municipiului Cătălin Flutur a comentat azi rezultate alegerilor europarlamentare. Din punctul său de vedere social democraţii botoșăneni nu au înțeles nimic din scrutinul care a avut loc pe 26 mai, din moment ce nu au văzut cifrele care nu le sunt favorabile.

„Colegii de la PSD spun că au câștigat alegerile pe procent, dar de fapt au pierdut drastic. Și o să vă spun și de ce. Cu numărul de voturi pe care l-au obținut acum, la nivel de municipiu Botoșani își pot asigura maxim opt mandate de consilier local. Mergem exact pe numărul de voturi, 10.912 voturi și pe un coeficient electoral de 1.326”, a spus Cătălin Flutur.

Dacă PSD ar fi obținut maxim opt mandate , PNL ar fi obținut şapte mandate, USR – şase mandate, Pro România și PMP câte un mandat.

„Chiar şi la nivel de vot pe liste, au pierdut. Nu numai atât, PSD a obținut 10.900 de voturi  la acest scrutin, în condiţiile în care participarea la vot a fost de 44.000 de votanți. Data trecută au obţinut peste 9.000 de voturi, când au participat la vot 28.800 de alegători. Insist şi cred că PNL a făcut una dintre cele mai bune mişcări atunci când a fost fuziunea între PNL şi PDL. pentru că dacă la alegerile trecute, europarlamentare, PDL-ul a obţinut 2715 voturi şi PNL-ul 2900 de voturi, undeva la peste 5000 de voturi, PNL-ul în momentul acesta aproape şi-a dublat scorul. PSD-ul a rămas la acelaşi scor, în condiţiile în care s-a dublat numărul de votanţi. Am o analiză foarte clar făcută, care spune că, de fapt, PSD-ul a ajuns la o treime din votanţii din municipiu, când vorbim de liste, nu de persoane. Acel ecart de care vorbesc colegii de la PSD, ei nu văd decât jumătatea plină a paharului, dar jumătatea plină cu o treime din paharul acela şi nu văd de fapt cât au pierdut, în momentul de faţă, iar acest trend va continua”, a precizat edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata