Catalin Flutur : Consilierii PSD vor decide soarta Urban Serv. Protest al salariatilor :  „Refacem mineriadele si legea sindicatelor cu pumnii în masa”

0 313

Contractul de salubrizare şi deszăpezire al municipalităţii expiră la finalul lunii iar decizia finală cu privire la cine se va ocupa de aceste operaţiuni va fi luată de aleşii locali. Primarul Cătălin Flutur susţine că cei ce vor lua decizia sunt consilierii social democraţi dar în acelaşi timp acesta a precizat că sunt soluții astfel încât Urban Serv să nu piardă acest contract. „Am găsit o serie de soluții, există și alt punct de vedere, Consiliul Local va decide cine și cum va face salubrizarea în oraș. Toate nenorocirile la Urban Serv au pornit în momentul în care au pierdut contractul de operare a depozitului zonal. Vom face cum spune legea și cum hotărăște Consiliul Local. Nu sunt eu cel care decid dacă scot la licitație sau nu. Consiliul Local decide. Există o frică de a participa la licitație pentru că nu au utilaje care să corespundă cerințelor actuale. Le-am dat bani să-și ia două utilaje pentru salubrizare și două pentru transport gunoi, ne-a decapitalizat pe noi, se face anul și nu au luat acele utilaje care i-ar fi ajutat enorm la licitație”, a spus primarul Cătălin Flutur. Reprezentanții societății Urban Serv au anunțat că în cazul în care primăria va scoate la licitație contractul de salubrizare, ei nu au nicio șansă să câștige din cauza faptului că mașinile și utilajele pe care le au sunt depășite din toate punctele de vedere. Aceştia au solictat un contract prin încredințare directă.
„Aveau obligația să plătească o redevență pe activitate. Nu aveau nicio obligație să facă profit, ca să-și împartă banii între ei, la directori și consiliul de administrație. Un serviciu public ar trebui să funcționeze cu un profit de 0,1%. Am spus, dacă nu sunteți în stare să veniți, facem un serviciu al primării. Nu o nouă societate. A mai fost prin 2003 Direcția de Servicii Publice care a preluat o parte din activitatea Urban Serv și o parte din activitatea Locativei. Facem un serviciu al primăriei, luăm toți oamenii, bani avem. Se va merge pe idea să încredințăm în mod direct societății… Dacă vă asumați, e foarte bine. Eu am găsit două soluții mai bune. Eu vreau să-l păstrez, să lucreze ei. Dar să fie legal. Trebuie foarte bine gândit”, a declarat Cătălin Flutur. Protestul anunţat de salariaţii Urban Serv nu îl impresioanează pe edil. „Refacem mineriadele și legea sindicatelor cu pumnii în masă. Eu am vorbit cu sindicatul și am spus că sunt de acord să lucreze ei. Am găsit soluții, numai să le accepte. Nu fac caietul de sarcini, nu fac proiectul de hotărâre”, a precizat primarul municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata