Catalin Flutur: „Circul disperării roșii continuă”

0 135

Circul disperării roșii continuă

* Renumărarea voturilor amânată de instanțele judecătorești pentru săptămâna viitoare

* Pesediștii pun acum presiune pe Biroul Electoral Municipal să nu mai aștepte renumărarea și să închidă alegerile ”din pix”

* BEM Botoșani nu poate renunța la renumărarea despre care el însuși a decis că este obligatorie pentru a putea stabili corect adevăratul primar de Botoșani, cel votat de cetățeni

 

PSD și candidatul Cosmin Andrei încearcă cu disperare să se opună aflării adevărului privind votul exprimat de botoșăneni la alegerile locale, agățându-se cu dinții doar de acele cifre care le convin dintre cele consemnate în documentele aferente procesului electoral de duminică.

Biroul Electoral Municipal (BEM) Botoșani și Biroul Electoral Județean (BEJ) Botoșani au decis că trebuie făcută, din motive legale, bazate pe probe temeinice, renumărarea voturilor nule din toate cele 85 de secții de votare din municipiu, precum și a tuturor voturilor exprimate într-un număr de 18 secții de votare.

Pentru a amâna momentul adevărului, acela în care vom afla cu toții câte voturi au obținut de la botoșăneni în realitate candidații, pesediștii au atacat în instanță deciziile de renumărare adoptate de BEM și validate de BEJ.

Pentru a încâlci și mai mult lucrurile, fiecare din cele două decizii de renumărare a voturilor (cea privind voturile nule din toate secțiile și cea privind toate voturile exprimate în 18 secții) a fost atacată de câte 4 (patru) ori: de două ori la Judecătoria Botoșani, de către candidatul Andrei, respectiv de către PSD, și de alte două ori la Tribunalul Botoșani, iarăși de către candidat, respectiv de către partid.

Hățișul solicitărilor duble depuse în paralel de PSD și de candidatul său a fost dezlegat astăzi de instanțele de judecată. Judecătoria Botoșani a hotărât astfel că nu este de competența sa luarea acestor decizii privind procesul electoral. În consecință, Tribunalul Botoșani este cel care va hotărî pe fond, săptămâna viitoare, asupra deciziilor de renumărare a voturilor. Până la adoptarea acestei hotărâri, renumărarea voturilor nu se poate face, fiind suspendată, așa cum a decis deocamdată Tribunalul Botoșani.

Așadar, disperarea cu care PSD și candidatul său se agață de niște cifre asupra cărora planează dubii din ce în ce mai mari face ca botoșănenii să nu își poată afla noul primar ales mai devreme de săptămâna viitoare.

Vestea bună este aceea că acțiunile obstrucționiste ale pesediștilor nu vor putea amâna la infinit momentul adevărului, astfel încât, peste câteva zile, vom afla cu toții cine este primarul votat de botoșăneni, nu pe cel inventat din pix pe documente modificate arbitrar, iar circul disperării roșii va lua sfârșit.

Presiunea uriașă pusă astăzi de PSD pentru ca Biroul Electoral Municipal să nu mai aștepte hotărârea instanțelor judecătorești cu privire la începerea renumărării și să închidă procedurile legate de alegeri fără a mai face această renumărare pe care biroul însuși a decis-o nu poate avea niciun efect!

Este absurd – ca să nu mai vorbim de legalitate – ca tu, Birou Electoral Municipal, să decizi că este absolut necesară renumărarea unor voturi pentru a putea spune care este câștigătorul real al alegerilor pentru primărie și, după câteva zile, tot tu, Birou Electoral Municipal, să stabilești la presiunea PSD un ”primar din pix”, înainte de a face ceea ce ai decis că este obligatoriu să faci pentru a afla adevărul!

Comunicat de presă Cătălin Flutur

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata