Card național pentru decontarea navetei pentru elevi

0 318

Elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu și “nu pot beneficia de transport public de persoane prin curse regulate” nu vor beneficia de transport gratuit, ci vor primi în continuare o sumă forfetară care va fi stabilită anual de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice”, potrivit proiectelor legilor educației, prezentate luni de ministra Educației, Ligia Deca în cadrul unei conferințe de presă.

În varianta anterioară a legii Deca, obținută pe surse de Edupedu.ro, elevii nu mai beneficiau de gratuitate în cazul navetiștilor, ci de un decont, ceea ce însemna ca elevii să plătească ei și apoi să primească înapoi banii. Navetiștii vor primi acum sumele forfetare în baza unui card național ale elevului, potrivit proiectului de lege.

Proiectele legilor educației au fost publicate pe site-ul ministerului Educației și vor sta în dezbatere timp de 10 zile

Potrivit proiectului Legii Învățământului Preuniversitar publicat luni, 27 februarie, pe site-ul ministerului Educației, elevii vor avea gratuitate la serviciile de transport public local și județean, iar elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu și “nu pot beneficia de transport public de persoane prin curse regulate, vor primi o sumă forfetară în baza unui card național de elev sau prin Sistemul Integrat de Management al Școlarității.

simio cosma

Elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu vor primi o sumă forfetară, însă în baza unui card național al elevului sau prin Sistemul Integrat de Management al Școlarității.

În cazul în care elevii nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu și nu pot beneficia de transport public de persoane prin curse regulate, aceștia beneficiază pe durata cursurilor școlare, de o sumă forfetară lunară a cărui cuantum se stabilește anual de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Validarea statutului va fi realizat prin intermediul unui card național de elevi sau prin interogarea unei baze de date.

Suma forfetară va fi calculată în funcție de distanța dintre localitatea de domiciliu și cea în care învață.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata