Caravana de depistare și salvare a copiilor cu tulburări în spectrul autist demarata de deputatul Tamara Ciofu

0 794

Deputatul PSD Tamara Ciofu a început  caravana de depistare și salvare a copiilor cu tulburări în spectrul autist. Acesta este o campanie de conștientizare, de acceptare,de recunoaștere, de sprijn pentru cei afectați și familiile lor. 

Deputatul social-democrat a participat la intâlnirea lunară a asistenților medicali comunitari și mediatorilor sanitari din județul Botoșani, întâlnire care i-a oferit posibilitatea de a discuta din nou despre Caravana ce va începe la 1februarie și despre importanța asistenților medicali comunitari în reușita acestui proiect, un proiect de anvergură care capaciteză mulți oameni serioși, implicați, devotați, profesioniști ce si-au propus să-și concetreze toată energia și priceperea pentru ca acești copii să fie depistați, evaluați și incluși în programul de terapie specifică cât mai repede, motivat de faptul că recunoașterea timpurie a acestei tulburări poate contribui, prin intervenție terapeutică, la diminuarea efectelor.

„Alături de distinși mei colegi doctori am încercat să aducem în atenția asistenților medicali comunitari cât mai multe informații asupra semnelor clinice pe care le prezintă un copil cu TSA pentru a putea fi cât mai ușor depistat și dus la echipa mobilă de evaluare, cea care stabilește diagnosticul și tratamentul terapeutic specific. În același timp am subliniat faptul că prin acestă Caravană vom reuși să realizăm o statistică actualizată a persoanelor cu TSA la nivel de județ.

Am decis să dăm startul din comuna Cristești, întrucât începem această Campanie pe timp de iarnă, și să continuăm în apropierea municipiului în comunele Curtești, Răchiți și Bălușeni urmând ca odată cu venirea primăverii să ne deplasăm pe distanțe mai mari.

Așa cum am mai spus va fi o campanie pe termen lung, va fi o campanie care va trece prin toate comunele județului astfel încât să conștientizăm părinții copiilor care prezintă tulburări în spectru autist că au suport, că au cui să se adreseze, că pot beneficia de terapie. Doresc să mulțumesc celor care au răspuns pozitiv la această inițiativă și să le urez succes!” , a spus Tamara Ciofu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata