Carantinarea municipiului Botoșani a fost amânată o săptămână

0 452

Carantinarea municipiului Botoșani a fost amânată o săptămână. De la nivelul Institului Naţional de Sănătate Publică (INSP) avizul a fost de carantinare a municipiului Botoșani autoritățile locale au decis monitorizarea respectării prevederilor de prevenire a răspândire a COVID-19.
Medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a precizat că a fost calculat punctajul pe municipiu și a fost primit avizul de carantinare de către INSP, aviz trimis către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). „În cadrul CJSU s-a luat hotârări pentru a venit în sprijinul tuturor să luăm măsurile care se impun: purtarea măștii în exterior, verificări în unitățile HORECA, intrarea numai a celor vaccinați sau care a trecut prin boală. Timp de o săptămână monitorizăm dacă măsurile de restricție dau rezultate. Dacă cresc cazurile atunci vom veni cu măsura de carantinare”, a spus Monica Adăscăliței.

Marți în municipiul Botoșani rata de incidență a fost de 8,61 la mia de locuitori, respectiv 1.024 de cazuri în ultimele 14 zile.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata