Campioana Iulia – Liliana Bălăucă a devenit cetățean de onoare al orașului Flămânzi

0 324

Iulia – Liliana Bălăucă a devenit cetățean de onoare al orașului Flămânzi.
Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului pentru Iulia Bălăucă.
La Europenele U-23 de la Krefeld Iulia-Liliana Bălăucă si Alexandra Ungureanu au câștigat aurul la dublu vâsle feminin.

Iulia-Liliana Bălăucă este legitimată la Steaua și a povestit celor de la europsort.ro, cum a ajuns să urce în barcă, la canotaj, cum a trăit primul ei podium mondial, dar și ce planuri de viitor are.

„A fost primul Campionat Mondial la care am participat. Nu știam concurența, nu ne cunoșteam adversarele. Am fost puțin sceptice, dar fiecare cursă câștigată ne-a dat și mai mult curaj”, a declarat Iulia.

Înaintea finalei, s-a simțit agitată. „Era adrenalina de dinaintea cursei. Am vorbit cu Andrada, ne-am încurajat și ne-am spus să luptăm până la capăt”, a mai adăugat Iulia.

Iulia face canotaj din 2016. A fost descoperită la Botoșani de antrenorul George Bulie. Din 2020 a fost selecționată la lotul de junioare, iar anul trecut a făcut pasul în lotul olimpic.

„Cu Andrada nu am făcut echipă decât din luna mai. Doamna Veronica Cochela, antrenoarea de la lotul național, a avut un mare rol în formarea acestei bărci. Ea a văzut în noi potențial. Eu mai participasem anul trecut la Europene, în barca de patru rame. De altfel, eu am tras pe ramă până în acest an”, a dezvăluit Iulia Bălăucă.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata