parlamentare sus
achitei top

Campanie : „Voluntariat – crez si daruinta de la mic la mare”

0 386

Pompierii voluntari si elevii din 11 unități administrativ teritoriale din județul Botoșani au participat, în perioada 28 – 30 septembrie, la o noua editie a campaniei de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență „Voluntariat – crez si daruinta de la mic la mare”, care s-a desfășurat în comuna Havarna.

psd parl jos

Pe parcursul a trei zile, voluntari si elevi din orasul Darabani si comunele Havarna, Ibanesti, Hudesti, George Enescu, Cordareni, Mileanca, Viisoara, Paltinis, Concesti si Sulița si-au dezvoltat si perfectionat deprinderile si aptitudinile in cadrul unor intreceri specifice, respectiv realizarea dispozitivului de intervenție, acordarea de prim ajutor și simularea unei intervenții în caz de incendiu.

Locul I a fost ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Havarna, în timp ce pe locul 2 a urcat echipajul SVSU Hudesti. Pe locul 3 s-au clasat SVSU Darabani și SVSU Cristinesti. Indiferent de clasament, toti pompierii voluntari au avut de câștigat. Au aprofundat „tainele meseriei de pompier” și au făcut schimb de experiență cu colegii din localitățile învecinate,fapt ce va conduce la eficientizarea acțiunilor de intervenție pentru înlăturarea efectelor unor situații de urgență ce s-ar putea produce la nivelul zonei de competență.

Si pentru ca scopul principal al proiectului este atragerea unui număr cât mai mare de voluntari, elevii au fost angrenați in activități practice specifice salvatorilor. Unic la nivel național, proiectul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga ” al județului Botoșani in colaborare cu Primaria comunei Havarna si Fundația pentru SMURD.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata