Campania Let’s Do It are loc sambata si la Botosani – VIDEO –

0 784

“Let’s Do It, Romania”! este cea mai mare mișcare socială din România, cu peste 1.400.000 de voluntari implicați în 7 ani de activitate.
Sub egida “Let’s Do It, Romania”! începând cu anul 2010, în România a avut loc derularea proiectului “Ziua Națională de Curățenie”. Pe parcursul a cinci ediții (2010, 2011, 2012, 2013 si 2016) am reușit să mobilizăm aproximativ 1.400.000 de voluntari, dintre care 800.000 tineri, 400 de companii, 1900 de primării. Cu ajutorul lor am reușit să strângem 25.000 de tone de deșeuri.

Echipa locală Let’s Do It, Romania a mizat întotdeauna pe mobilizarea unui număr cât mai mare de voluntari pentru că întreaga campanie este construită nu pe ideea în sine de a face curat, ci pe dorința de a-i sensibiliza și responsabiliza pe oameni față de mediul în care trăiesc. Cu cât suntem mai mulți, cu atât speranța că vom polua mai puțin mediul crește!
Un alt succes al proiectului tuturor românilor este acela că am adus în atenția publicului larg problema deșeurilor abandonate în natură. Prin realizarea hărții deșeurilor, am arătat că nu suntem încă pregătiți să facem față cantităților de deșeuri pe care le producem. Mormanele de gunoi pe care le-am identificat pe hartă și pe care le-am curățat an de an au fost fie aruncate de oameni în areale naturale, fie depozitate acolo din lipsa altor soluții. Implicarea an de an, mobilizarea unui număr tot mai mare de voluntari de la un an la altul poate diminua acest deficit!

Anul acesta proiectul se va realiza și în context global în 150 de țări, sub numele “World Cleanup Day”. Astfel, pe 15 septembrie 2018, ne propunem să mobilizăm 5% din populația planetei pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului într-o singură zi. În România, acest obiectiv se traduce prin mobilizarea a 1 milion de cetățeni, participanți în cadrul proiectului, ca beneficiari direcți ai acestuia.

În 2018, în al 6-lea an de implicare în campania „Let’s Do It, Romania”, echipa locală va încerca mobilizarea unei cifre care să reprezinte 5% din populația județului Botoșani adică peste 20.000 voluntari. De asemenea, ne vom concentra pe colectarea selectivă a deșeurilor, începută timid anul 2016.

În județul Botoșani, ediția 2018 „Let’s Do It, Romania va fi posibilă datorită implicării active a Instituției Prefectului și a structurilor locale aparținând Ministerelor Mediului, Educației Naționale, Apelor și Pădurilor, Turismului, Afacerilor Externe, Apărării Naționale, alături de Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și Asociația Municipiilor din România. Partenerul principal al campaniei este Kaufland România. Vom încerca pe 15 septembrie să punem umărul cu toții, să ne adunăm cât mai mulți să ajungem cât mai aproape de cifra de un milion de voluntari la nivelul țării. Avem semnale foarte bune din partea instituțiilor care se vor implica ceea ce ne dă foarte multe speranțe că va fi bine”, a spus Daniela Lozneanu, subprefect. Peste 40 de primării, 130 de școli și alte 20 de instituții ale statului s-au alăturat demersului de anul acesta de a atinge un milion de voluntari într-o singură zi la nivelul întregii țări.

Doresc să fac un apel către botoșăneni să facă voluntariat sâmbătă. Să vină o oră, o jumătate de oră, să strângă alături de noi deșeuri, să fim cât mai mulți, să ne menținem cât mai sus”, a spus Paul Vieru, coordonatorul campaniei la nivel local.

 

VIDEO DANIELA LOZNEANU

VIDEO PAUL VIERU

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata