Camin cultural reabilitat si cupluri de aur premiate la Sarbatoarea comunei Adaseni FOTO – VIDEO

0 2.300

Sărbătoare sâmbătă în comuna Adăşeni unde autorităţile locale au organizat o nouă ediţie a zilelor comunei. Şi în aceast an primarul comunei Constantin Dresleucă alături de Consiliul Local a organizat de Sf. Ilie a organizat a VII-a ediţie a Sărbătorii comunei.  Manifestările au debutat cu inaugurarea căminului cultural din localitate, proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii. Valoarea alocată lucrărilor a fost de peste un milion de lei, acesta incluzând şi sumele necesare pentru dotarea Căminului Cultural.  Şi cum este tradiţia creştină un sobor de preoţi au ţinut o slujbă după care au sfinţit locaşul de cult. „Am inaugurat căminul cultural şi l-am sfinţit. Acest cămin a fost reabilitat, modernizat şi dotat prin Compania Naţională de Investiţii. Valoarea este de aproximativ un milion de lei. Căminul este în perfectă stare de funcţionare cu toate utilităţile şi dotările. Este o realizare importantă pentru comunitate. Programul cultural ce va urma va conţine şi decernarea de premii pentru cei ce au împlinit 90 de ani de viaţă, 50 de ani de căsătorie şi cei ce au împlinit 18 ani. Pe seara la căminul cultural va fi un bal că oamenii să simtă că este Hramul Bisericii” a declarat primarul Constantin Dresleucă.

VIDEO Constantin Dresleucă

În aceast an au fost premiate cinci cupluri care de 50 de ani merg pe aceeaşi cărare a vieţii în doi dar şi 11 adăşeni care împlinesc în acest an venerabila vârstă de 90 de ani. Nu au fost uitaţi de autorităţile locale şi tinerii, astfel că primarul i-a premiat şi pe cei 18 tineri care în acest an ajung la vârsta majoratului. Au răspuns invitaţiei de a fi alături de primarul Constantin Dresleucă şi de locuitorii din Adăşeni, senatorul Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani. „Este o dublă sărbătoare pentru locuitorii comunei Adăşeni pentru că pe deoparte vă sărbătoriţi aici Hramul Bisericii iar pe de altă parte azi inaugurăm şi acest edificiu cultural pe care l-am început ca şi demersuri în mandantul trecut. Domnul primar şi-a dorit această investiţie şi iată că azi împreună cu dv-tră o inaugurăm…Am să vă rog domnule primar să fiţi la fel de insistent să finalizaţi şi proiectul de apă care se desfăşoară în acest moment în localitate, un proiect generos în valoare de aproximativ 8 milioane de lei”, a spus senatorul Doina Federovici.

VIDEO  primar Constantin Dresleucă şi senator Doina Federovici

Au fost la sărbătoare comunei şi prefectul Dan Şlincu, preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, senatorul Lucian Trufin dar şi primarii din Mitoc şi Avrămeni.  Petrecerea şi buna dispoziţie au fost asigurate de solistele de muzică populară Maricica Mihoianu, Anicuţa Prisecaru şi Daniela Băcăoanu.

VIDEO Maricica Mihoianu 

VIDEO Anicuţa Prisecaru

VIDEO Daniela Băcăoanu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata