Camere de supraveghere la ghenele de gunoi si la depozitele necontrolate de deseuri

0 615

Camere de supraveghere mobile la ghenele de gunoi și în zonele unde au fost depistate depozite necontrolate de deșeuri. Aceasta va fi unde dintre propunerile pe care viceprimarul Cosmin Andrei o va avea pentru bugetul din acest an. Măsura este aceea de a stopa depozitarea necontrolată a deșeurilor și de a aplica amenzi în acest sens. „Aceste camere de supraveghere mobile vor funcționa cu acumulatori și vor transmite în timp real situația la Dispeceratul Poliției Locale, care poate acționa cu compartimentul pe care îl au acolo, Protecția mediului, 24 de ore din 24, dacă sunt situații excepționale pot apela și la sprijinul colegilor Gărzii de Mediu. O parte din aceste camere, în funcție de ce buget vom avea disponibil, vor fi amplasate și la platformele de deșeuri acolo unde situațiile au degenerat și au fost depozitate deșeuri voluminoase, deșeuri din construcții”, a declarat Cosmin Andrei.
Camerele mobile vor fi amplasate cu caracter temporar în anumite zone.
„Am făcut o vizită în mai multe zone ale orașului unde sunt multe depozite necontrolate. În perioada următoare vom ridica aceste deșeuri, dar acolo unde sunt cu precădere depozitate deșeuri necontrolate vom monta camere de vedere temporare pentru a transmite în timp real situația la Poliția Locală. Vor fi puse și în vecinătatea podurilor care sunt pe cursurile de apă ale municipiului Botoșani, acolo unde am identificat deșeuri în albiile râurilor”, a precizat Cosmin Andrei.

Luni, Poliția Locală a desfășurat o acțiune de sancționare a celor care abandonează necontrolat deșeuri și au fost aplicate șase amenzi în valoare de 2.400 lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata