parlamentare sus
achitei top

Camera de Comert Botosani va realiza prima radiografie economica reala a judetului

0 487

La nivelul județului Botoșani nu există nicio instituție care dețină o bază de date actualizată cu indicatori economici locali, cu oportunități de afaceri. Astfel această inițiativă a fost preluată de Camera de Comerț Botoșani. Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Indistrie și Agricultură Botoșani, a declarat că radiografia va fi realizată de specialiști contractați și va prezenta atât date publice de la diverse instituții, informații care acum nu se află în același loc, dar și de la companiile private.
„Nu o să vedeți nicăieri care sunt zonele locale cu economii performante, care este nivelul forței de muncă actual și pe viitor, care sunt cheltuielile cu utilitățile, care sunt locurile în care avem mari nevoie de investiții, care sunt domeniile care aduc o profitabilitate mare. Este extraordinar ca cei care conduc județul și municipiul să înțeleagă mediul economic pentru că dispare și fotbal și teatru, dispare totul dacă nu este economie”, a declarat omul de afaceri Valeriu Iftime.

psd parl jos

Marian Rotariu, directorul de comunicare al Camerei de Comerț a precizat că studiul, care va fi realizat de un specialist ce va fi contractat în cadrul proiectului, va reflecta starea actuală a economiei județului, cu prezentarea oportunităților de investiții.

”Încercăm să încheiem și niște protocoale cu Fiscul, Statistica, Direcția Agricolă, pentru a obține anumiți indicatori din diferite domenii. Și acum sunt indicatori oferiți de instituțiile publice, dar sunt irelevanți pentru că sunt din 2011 sau 2012”, a spus Marian Rotariu.

În acest sens Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a depus la Consiliul Județean Botoșani un proiect pentru finanțare, în valoare de 19.100 lei, privind realizarea studiului „Radiografia Economică a Județului Botoșani Oportunități”. Proiectul se va desfășura în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și va implica aplicarea a 1.000 de chestionare în rândul elevilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata