Călin Popescu Tăriceanu: Kovesi e bună de procuror pentru Vladimir Putin

0 489

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la România TV că nu o vede nimic pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovsi, în cazul în care nu o să ajungă în funcția de procuror-șef european.

„Nu o văd nimica. Doamna Kovesi e bună de procuror de Vladimir Putin. Nu știu și nici nu mă interesează. Să facă ce vrea. Dacă acesta e orizontul PE și atâta văd ei”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

„Sunt unii care o susțin pe doamna Kovesi pentru că ei cred că aceste lucruri le servesc din punct de vedere politic. Comisiile pe care le-ați văzut care este aprecierea? Eu vreau să subliniez ceva. Doamna Kovesi nu a fost supusă unui interviu care să evalueze calitățile profesionale. Acolo în comisiile CONT și LIBE s-a dat un vot politic. E foarte interesant că noi primim sfaturi să nu amestecăm politicul în justiției. Acolo în PE s-a decis să îi dea vot favorabil lui Kovesi. Pentru mine arată cât poate să fie votul de politic. Nu i-a pus nimeni întrebări legate de drept european, legate de funcționarea instituțiilor. Acolo nu o să poate să facă tumbe ca pe aici, că aceia sunt oameni cu experiență”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu

Sursa: www.romaniatv.net

ACEST ARTICOL ESTE POZITIA OFICIALA A ALDE BOTOSANI

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata