Calin Popescu Tariceanu, ADLE : „Politica trebuie făcută altfel, trebuie găsit un numitor comun”

0 407

Dupa referendumul de duminica reprezentantii ALDE sustin ca in acest referendum s-a dat posibilitatea ca exerciţiul democratic al cetăţenilor să se exprime.

“Nu am făcut nicio analiză la nivelul partidului, pentru că referendumul nu a fost organizat de ALDE, nu s-a implicat ALDE. Am exprimat un punct de vedere, care a fost împărtăşit şi de cea mai mare parte a colegilor mei, şi anume că în acest referendum trebuie să dăm posibilitatea ca exerciţiul democratic al cetăţenilor să se exprime, simpatizanţii şi membrii noştri să voteze conform propriilor convingeri legate de modul în care este alcătuită familia sau bazată pe alte considerente. Ceea ce am văzut, însă, în spaţiul public după încheierea referendumului şi pot să vă spun că nu îmi place, acest referendum este comentat de diverşi în termenii: a fost o victorie pentru unii şi o înfrângere pentru alţii. Nu, referendumul, după părerea mea, în primul rând că este, ca rezultat, neconcludent pentru că nu s-a atins cvorumul necesar de validare a lui. Această logică de confruntare permanentă, pe care o văd prezentă din ce în ce mai mult în societate şi, din păcate, şi la nivelul partidelor politice, mai ales cele noi apărute gen USR, mişcarea domnului Cioloş, eu nu o înţeleg. Eu cred că politica trebuie făcută altfel, trebuie găsit un numitor comun. Dacă fiecare o să încerce să adopte poziţii cât mai radicale, cât mai extremiste, nu cred că România va reuşi să progreseze.

Aşadar, cred că, odată referendumul încheiat, trebuie să ne concentrăm pe alte subiecte. Probabil că rezultatul referendumului, aceasta este interpretarea mea, reflectă o lipsă de interes a ansamblului sau a majorităţii societăţii, cetăţenilor, votanţilor, pentru acest subiect. Nu este nici o victorie, nu este nici o înfrângere, este o dovadă că această temă nu a suscitat interesul necesar pentru a se atinge cvorumul.”

Călin Popescu Tăriceanu

Presedinte ALDE

 

Declarații susținute la Parlamentul României

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata