Calificativele la Sport, Muzică și Desen au fost eliminate din proiectul de lege, varianta Deca

0 110

Calificatele la sport, muzică și desen au fost eliminate din proiectul Legii învățământului preuniversitar, obținut pe surse de Edupedu.ro.

În proiectul lui Cîmpeanu, elevii erau notați la disciplinele menționate cu următoarele calificative: „admis” sau „respins.” Această prevedere nu se mai regăsește în proiectul de lege Deca.

„La disciplinele care fac parte din ariile curriculare „Arte” și „Educație fizică și sport” și la alte discipline stabilite prin ordin al ministrului educației, se acordă calificative de tip „Admis ”/ „Respins”, cu excepția învățământului vocațional, la care rezultatele evaluării se exprimă prin note de la 1 la 10 pentru profilul corespondent fiecărei arii curriculare.”, conform art. 70 alin. (3) lit. (f) din proiectul Cîmpeanu.

În proiectul de lege Deca (art. 93 alin. 3), rezultatele evaluării sunt următoarele:

 

„a) în învăţământul primar, cu excepţia clasei pregătitoare, pe parcursul căreia nu se acordă note sau calificative, prin calificative: „foarte bine”, „bine”, „suficient” sau „insuficient”;

 

b) în învăţământul gimnazial, prin note de la 1 la 10;

 

c) în învăţământul liceal şi în învăţământul postliceal, prin note de la 1 la 10;

 

d) prin punctaje/coduri specifice, în cazul testelor standardizate aplicate în afara evaluărilor externe prevăzute de lege; e) prin rapoarte anuale de evaluare a dezvoltării fizice, socio-emoţionale, cognitive, a limbajului şi a comunicării, precum şi a dezvoltării capacităţilor şi atitudinilor de învăţare, pentru clasa pregătitoare şi clasa I.”

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata