Calendarul admiterii în învățământul profesional și dual a fost modificat

0 200

Calendarul admiterii în învățământul profesional și dual pentru anul școlar 2024 – 2025 a fost modificat de Ministerul Educației, care prelungește perioada de înscriere până pe 11 iulie, față de 5 iulie, cum era în calendarul oficial. Rezultatele se vor afișa până cel târziu la data de 19 iulie 2024, conform unui comunicat de presă. Vezi mai jos, în articol, calendarul complet.

Ministerul Educației precizează că această schimbare s-a făcut cu scopul de a asigura tuturor absolvenților de gimnaziu timpul necesar pentru a parcurge procedura de înscriere.

 

Modificarea nu afectează în niciun fel calendarul de admitere în învățământul liceal teoretic, potrivit ministerului.

 

simio cosma

„Având în vedere prevederile Ordinului ministrului educației nr. 6.070/2023, conform cărora Comisia Națională de Admitere poate aproba, în situații justificate, modificarea datelor limită/perioadelor și evenimentelor din calendarul admiterii în învățământul profesional și în învățământul dual, pentru anul școlar 2024 – 2025, a fost aprobată prelungirea perioadei de înscriere în învățământul profesional, inclusiv dual, prevăzută a se încheia pe 5 iulie, cu scopul de a asigura tuturor absolvenților de gimnaziu timpul necesar pentru a parcurge procedura de înscriere, astfel:

 

Perioada alocată completării fișelor de înscriere, precum și perioada de înscriere efectivă în învățământul profesional, inclusiv dual, se prelungesc până la data de 11 iulie 2024;

Validarea, de către Comisia județeană/a Municipiului București pentru învățământ profesional, respectiv de către Comisia județeană/a municipiului București de admitere, a listei candidaților admiși în învățământul profesional, respectiv a listei candidaților înscriși în învățământul dual, se va face până cel târziu la data de 19 iulie 2024, după parcurgerea etapelor prevăzute de calendarul admiterii”, conform comunicatului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata