Cadre medicale acuzate de indiferență. Bărbat cu AVC tratat la Dorohoi de episod depresiv

1 3.929

Acuzații grave la adresa unor medici și asistente de la Spitalul Municipal Dorohoi. Ajuns cu soțul la spital o botoșăneancă a fost tratată cu indiferență.

Soțul suferise un atac cerebral vascular iar cadrele medicale i-a reproșat că „De ce nu ai putut sa iei un antinevragic forte și sa stai acasă”. Evenimentul a avut loc în prima zi de Crăciun la unitatea medicală din municipiul Dorohoi. După șase ore petrecute la urgențele din Dorohoi femeia a fost trimisă acasă cu soțul.

Țin sa mulțumesc în special Spitalului Municipal Dorohoi pentru serviciile și „amabilitatea” asistentelor din prima zi de Crăciun la CPU. Înțeleg ca la toată lumea a fost zile de sărbătoare dar cine ajunge la spital nu ajunge de drag.Pe lângă toată „amabilitatea”atitudinea ironică a fost la ordinea zilei în special din partea doamnei de la securitate.Nici cu doctorița care era de gardă nu îmi e rușine, vociferând cam așa :”De ce nu ai putut sa iei un antinevragic forte și sa stai acasă?”<în situația în care soțul avea o durere insuportabila de cap,tensiunea și pulsul mare ajungând la urgență cu ambulanța>.După 6 ore state la primiri urgențe într -un salon ,cu 2 perfuzii puse,alături de 2 pastile administrate <xanax,algolcamin>și o injecție făcută IM și doar o simplă înțepătura în deget fără recoltare de sânge, îi dă voie soțului sa plece acasă cu diagnosticul de EPISOD DEPRESIV și cu durerea de cap cu care a plecat de acasă”, a povestit Florentina Siminiuc.

În acea noapte femeia ajunge cu soțul la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

„Tot în acea noapte, în urma durerilor insuportabile și jumătate de corp aproape paralizat de durere ajungem la CPU Iași la Spitalul de Neurochirurgie și în urma investigațiilor făcute <analize,CT etc>primim cruntul diagnostic de AVC-hemoragic,adică un vas de sânge fisurat la cap,starea lui fiind foarte gravă.

Scriu aceste rânduri în speranța că poate cândva ,vom avea și noi ,bolnavii, parte de îngrijire din partea celor care sunt plătiți să-și facă meseria indiferent de sărbători sau alte circumstanțe,sau în cel mai rău caz,dacă nu au competențe necesare sa nu te țină până nu mai are nimeni ce să-ți facă.

Poate dacă ne trimiteau mai departe și nu mai stăteam 6 ore pentru nimic situația era cu totul altfel.

În orice caz sperăm ca toți cei care sunt bolnavi și văd că nu sunt tratați corespunzător la primul centru de primiri urgențe sa nu piardă nici un moment și să facă tot posibilul sa meargă mai departe pentru că în situațiile de genul și 1 secundă contează și face diferența dintre viață și moarte.

Rușine sa le fie celor care și bat joc de oameni dar totul o să se întoarcă odată și odată. Doamne ajută la toată lumea.

Mulțumim Spitalul de Neurochirurgie pentru tot efortul și toată implicarea de care dă dovadă în fiecare moment”, este mesajul postat de Florentina Siminiuc.

1 Comentariu
  1. Marian Spune

    Alo , spitalul dorohoi, fara majuscule, ca nu le meriti, nu esti o institutie, esti un focar de incompetenta, de nesimtire, de aroganta, de lipsa de empatie. Pentru toti medicii , mai ales primiri urgente, nimeni nu ajunge acolo de placere, nimeni nu se duce la voi cu bucurie. Ar trebui sa intelegeti ca cei care ajung acolo vad in voi ultima speranta, asteapta de la voi macar putina compasiune, daca competentele profesionale lipsesc cu desavarsire. Eu am doar o intrebare care nu tine neaparat de veleitatile voastre in domeniul medical: NU VA ESTE RUSINE SA FITI PLATITI, AS PUTEA SPUNE NESIMTIT DE BINE, SI SA FACETI NIMIC? Puteti dormi linistiti cand stiti ca datorita sau din cauza indolentei voastre profesionale sunt nenorociti iremediabil oameni, sau si mai rau mor? Nu aveti remuscari, nu va ganditi ca la un moment dat, fratii vostri, copiii vostri, parintii vostri, sau chiar voi, ati putea da in momente critice din viata voastra peste oameni care sunt ca voi? M-am decis greu sa scriu comentariul asta deoarece nu as fi vrut sa ma cobor la necompetenta voastra, dar cutitul ajunge usor la os si nu mai suportam ca ultima noastra speranta sa fie de fapt inceputul rapid al sfarsitului. Si tot ce zic e trait in spitalul dorohoi de propria-mi persoana. Va doresc un an nou cu mai multa dedicare pentru profesia nobila pe care v-ati aleso, va doresc un an nou cu la fel de multa empatie pentru pacienti ca pentru copilul tau, fratele tau, mama ta….va doresc un an nou cu multa sanatate, sa nu fiti nevoiti sa ajungeti pe/la mana unor medici ca voi, si sa va bucurati cu placere de veniturile foarte, foarte bune in comparatie cu cele ale pacientilor care „va deranjeaza” in timpul programului vostru de munca. As vrea sa intelegeti odata ca voi de asta sunteti platiti, ca medici ai spitaluilui dorohoi, sa faceti exact ce voi refuzati parca sa faceti, meseria de medic. LA MULTI ANI !!!, si iertati-ma daca am gresit sau mintit cu ceva!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata