locale psd
locale sus

Bugetul României pentru 2023 e gata. Când intră în dezbatere parlamentară

0 276

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că bugetul României pentru anul 2023 a fost finalizat.

Acesta va intra în dezbatere parlamentară pe data de 9 decembrie, urmând apoi să fie aprobat.

Guvernul a ajuns la un acord privind creșterea salariului minim la 3.000 de lei. O parte din sumă va fi scutită de impozit

simio cosma

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc la Palatul Victoria.

În cursul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023. Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

 

”Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata