Bugetarii care lucrează la proiectele PNRR ar urma să primească 50% în plus la salariu

0 213

Sunt discuții aprinse pe tema proiectului de ordonanță de urgență prin care salariile bugetarilor implicați în proiectele finanțate de PNRR vor fi majorate cu 50%.Spre exemplu, în baza ordonanței, un director dintr-un minister ar putea primi până la 7.800 de lei.

Senatorii din opoziție, care urmează să dea raport pe ordonanță, vor încerca să o blocheze. Mâine ajunge în Parlament și comisiile de specialitate din Senat trebuie să dea un raport pe această ordonanță.

Este așteptat să iasă un nou scandal între parlamentarii din opoziție și cei de la putere.

Un director general care are acum 15.000 de lei salariu brut, va mai primi încă aproape 8.000 de lei dacă lucrează pe fonduri europene.

La fel și angajații cu funcții mai mici. Aceştia primesc până la 6.000 de lei în plus la salarii.

De acești bani în plus la salariu vor beneficia inclusiv primarii, viceprimarii, președinții de consilii județene și vicepreședinții de consilii județene dacă au proiecte pe pe fonduri europene.

Şi angajații simpli au și ei creșteri de salariu. Spre exemplu, dacă lucrează până la 40 de ore pe un astfel de proiect, primesc o creștere de 20 % a venitului. Dacă lucrează până la 80 de ore pe un proiect finanțat pe fonduri europene, pot obţine un salariu majorat cu 50%

Sursa Antena3.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata