1 martie andrei

Botoșani: Amenzi de peste 276.000 de lei date în a doua zi de Paște de polițiști și jandarmi

0 410

În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 22.000 de lei, precum și 12 amenzi însumând 4.800 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. 102 jandarmi au participat la misiunile de ordine publică în sistem integrat, din care 16 la centrele de carantină.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşoară activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19. 

Astfel, au fost efectuate verificări cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă în cazul a 438 de persoane fiind, de asemenea, verificate şi 79 localuri publice. Totodată, au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 250.000 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu în valoare totală de 4.000 de lei şi 120 pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei în valoare totală de peste 250.000 de lei.

La data de 20.04.2020, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Avrămeni, au procedat la verificarea respectării măsurii de izolare a două persoane de 17 ani, respectiv 24 de ani. Cu ocazia controlului aceştia nu au fost identificaţi la domiciliu declarat, fiind ulterior depistaţi la locuinţa părinţilor din aceeaşi localitate. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei fiecare, iar ca măsură complementară a fost dispusă carantinarea acestora pe o perioadă de 14 zile.

În ultimele 24 de ore pe raza judeţului au fost organizate două acţiuni punctuale pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordoananţele militare, pe raza municipiului Botoşani, în zonele Centrul vechi, Parcul tineretului, ANL Cişmea, CONDACIA, Cimitirul Pacea şi Cimitirul Eternitatea, precum şi pe raza Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni.

Cu ocazia acţiunilor au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 45.000 de lei, dintre care 26 de sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie în valoare de peste 41.000 de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata