Botosani : 446 de persoane sunt in carantina. Amenzi pentru cei ce nu respecta prevederile legale

0 292

Până astăzi, 10 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani: în carantină instituționalizată sunt 446 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, 119 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 73.700 de lei, precum și 3 amenzi pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, însumând 900 de lei. 111 persoane izolate la domiciliu au fost verificate în cadrul acțiunilor executate în sistem integrat, iar 10 persoane venite din străinătate au fost escortate la centrele de carantină.  La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificări la 776 persoane izolate la domiciliu şi 119 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 342.000 de lei, dintre care 57 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de peste 312.000 de lei și o sancțiune pentru nerespectarea măsurii de izolare în valoare de 5.000 de lei.

La data de 09.04.2020, polițiștii, împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică, au continuat seria acțiunilor pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordonanțele militare, de aceasta data pe raza comunelor Broscauti si Corlateni. Astfel, peste 20 de efective au desfășurat activități specifice pentru prevenirea si combaterea criminalității precum și pentru conștientizarea de către public a măsurilor de protecție pe care trebuie să le respecte. Cu ocazia acțiunii. au fost legitimate peste 60 de persoane, controlate 42 de autovehicule și 17 unitati economice. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3/2020, în valoare de 4.000 de lei.

 

 

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

 

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata