Botosanenii vor plati taxe si impozite locale mai mari anul viitor

0 341

Botoşănenii vor plăti taxe şi impozite locale mai mari anul viitor. Primarul Cătălin Flutur susţine că la această dată există trei variante propuse de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, fiecare variantă presupunând creşteri ale dărilor.

„Este o discuţie foarte importantă, vom veni în faţa Consiliului Local şi vom discuta despre nivelul taxelor şi impozitelor pentru anul viitor. Sunt trei variante propuse de cei de la Direcţia de Taxe şi Impozite şi vom avea o discuţie cu domnii consilieri, vom promova acel proiect, fiind componenta cea mai importantă a noastră la venituri. Vom veni cu cele trei variante şi va trebui să ne asigurăm minim finanţarea. Absolut toate trei presupun o majorare pe un principiu foarte clar, din anul 2013 nu s-au mai majorat taxele şi impozitele în municipiul Botoşani în condiţiile în care prin legislaţie veniturile au fost majorate”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Creşterea va avea în vedere procentele minime legale.

„Sub nicio formă nu vom depăşi prevederile legale, noi întodeauna am fost la minimum propus de lege. Sunt tipuri de impozite şi taxe care spun între atât şi atât, Consiliul Local decide, dar întotdeauna au fost la minimum propus de lege. Legea şi Codul Fiscal spune să fie între 0,8 şi 2% din valoarea impozitului şi mai există o posibilitate prin care Consiliul Loal poate depăşi cota de 2% cu încă 20% din buget. Va trebui să dimensionăm în aşa fel bugetul încât să ne putem asigura finanţarea” a precizat primarul municipiului.

Ultima majorare a taxelor şi impozitelor locale a avut loc în anul 2013.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata