Botosanenii sunt asteptati la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”

0 538

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani organizează duminică a XLV-a ediţie a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni…”.

„Pentru a pune în lumină tradiţia populară, cultura şi folclorul local, zonal, numeroase formaţii de datini şi obiceiuri de iarnă din judeţ şi din ţară vor împărtăşi publicului tradiţiile şi obiceiurile care prezintă tot ce are fiecare comunitate mai trainic şi mai autentic în cultura populară”, a declarat Cornelia Ciobanu, directorul CJCPCT.

 

Duminică, la ora 10.00, va avea loc Parada formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă, pe traseul: Piața Revoluției – Casa Sindicatelor – Colegiul Național „A.T. Laurian”- Pod de Piatră – Calea Națională – Cuza Vodă – Piața Revoluției. Parada va fi urmată de spectacolul în cadrul căruia vor evolua formațiile de datini și obiceiuri din județ și din țară. Botoşănenii vor avea posibilitatea să-i urmărească pe scena amplasată în Piaţa Revoluţiei pe membrii formaţiilor din localitățile: Băluşeni, Corlăteni, Costeşti, Coşula, Cristeşti, Hănești, Hlipiceni, Ibăneşti, Lozna,  Sarafineşti, Socrujeni, Ştiubieni, Vaculesti, Vârfu Câmpului, Vlăsineşti, Vorona, Mileanca.

De asemenea, vor oferi spectacole formaţiile de datini şi obiceiuri invitate din judeţele: Bacău, Bistrița, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Neamţ, Suceava și Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata