locale psd
locale sus

Botoșănenii racordați la sistemul centralizat de încălzire nu știu ce facturi vor achita în această iarnă

0 535

Botoșănenii racordați la sistemul centralizat de încălzire nu știu încă ce facturi vor primi în această iarnă.

Municipalitatea nu are încă stabilit costul final al gigacaloriei pe care populația o va plăti către Modern Calor.

„Încă nu avem restul de costuri, diferența de costuri privind distribuția și furnizarea. De asemenea așteptăm actul normativ de la Guvern pentru susținerea diferențelor așa cum a afirmat primul ministru, subvenția pentru prețul de producție. După ce avem aceste calcule putem intra cu o hotărâre de Consiliul Local să stabilim prețul pentru populație. Prețul este azi 615 lei pe gigacalorie dar nu este prețul final”, a spus primarul municipiului Cosmin Andrei.

La această dată, în municipiul Botoşani preţul total pe gigacalorie este de 403 de lei, din care populaţia plăteşte doar 200 de lei, diferenţa fiind asigurată de la bugetul local.
În același timp la nivel central a fost trimisă și o situație cu beneficiarii agentului termic furnizat de operatorul economic din subordinea CL. „Am trimis populația care beneficiază de încălzire centralizată, 10.000 de imobile sunt în portofoliul Modern Calor. În paralel primim cererile pentru subvenție la Modern Calor, gaze naturale și energie electrică pe legislația actuală”, a precizat Cosmin Andrei.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata