Botosanenii racordati la Modern Calor vor primi subventii si anul viitor

0 643

Botosanenii racordaţi la Modern Calor vor primi subvenţii tot sezonul rece. Guvernul a amânat pentru 2019 limitarea subvenționării căldurii doar la consumatorii vulnerabili. Actualele subvenții pentru întreaga populație vor fi acordate inclusiv în iarna 2018-2019.

Potrivit profit.ro, Guvernul a amânat cu 1 an, până la 1 aprilie 2019, intrarea în vigoare a Legii privind venitul minim de incluziune, care ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018 și prin care este modificat radical sistemul de acordare a subvențiilor pentru încălzirea locuințelor, motivând că, pentru aplicarea legii, este nevoie mai întâi de punerea pe picioare a Sistemului național informatic al asistenței sociale, autoritățile locale neavând deocamdată capacitatea de a prelucra informatic datele privind solicitanții de ajutoare.

La nivelul municipiului Botoşani subvenţia alocată pentru termoficare în acest an este de 10 milioane de lei.

Preţul local pentru producerea energiei termice este în prezent de 363,74 de lei pe gigacalorie, preţul de facturare pentru populaţie fiind de 164 de lei. Diferența este acoperită din subvenția plătită din bugetul local.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata