locale psd
locale sus

Botosanenii nu vor mai sta la coada pentru obtinerea pasaportului

0 563

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Botoşani a introdus, de luna aceasta, posibilitatea programărilor online în vederea depunerii documentelor necesare pentru obţinerea paşaportului.

Botoşănenii  au acum posibilitatea de a face acest lucru online şi vor şti exact ziua şi ora la care trebuie să se prezinte pentru a depune documentele, fără a mai pierde timp. Cei interesaţi trebui să acceseze pe Internet platforma epasapoarte.ro

„Începând cu data de 14 octombrie 2017, la nivelul judeţului Botoşani au fost efectuate toate setările, astfel încât locaţia Botoşani să fie activă pe acest domeniu epasapoarte.ro. Prin intermediul acestei platforme cetăţeanul se poate programa în cel mai apropiat judeţ, faţă de domiciliul său, putând opta pentru data la care doreşte să depună documentele, trebuind doar să completeze în cadrul platformei date cu privire la nume şi prenume, să furnizeze o adresă de email, să selecteze tipul de paşaport şi judeţul de domiciliu sau unde va dori să depună documentele. Aplicaţia îi va permite totodată să aleagă şi data şi ora la care se va prezenta pentru depunerea documentelor. Prin furnizarea adresei de email cetăţeanul va primi un mesaj în care i se aduce la cunoştinţă că programarea a fost înregistrată, acesta trebuind să confirme programarea pentru data şi ora alese. Această confirmare este imediat transmisă judeţului unde a fost făcută programarea, se realizează înregistrarea programării, iar dacă din diferite motive nu va putea fi prezent la data programată are posibilitatea de a anula programarea”, a spus Alin Popovici, şeful Serviciului Paşapoarte Botoşani.

Acesta a completat că astfel se doreşte ca la nivelul Serviciului în perioada de vară, în sezonul estival 2018 să se evite aglomeraţia de la ghişee. „Vrem să ajungem la un decalaj de maxim 7 zile, iar în celelalte perioade dacă vom constata un decalaj între programările online şi cele pe care le dăm ca o alternativă la nivelul Serviciului, la ghişeu, dacă vor apărea decalaje vom face solicitarea şi toate setările necesare astfel încât programările online să nu prezinte un decalaj substanţial”, a completat Alin Popovici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata