Botosanenii nu vor avea nici in acest an un Targ de Craciun

0 1.217

Municipalitatea botoşăneană rămâne şi în acest final de an cu un pas în urma marilor oraşe din ţară. Organizarea unui Târg de Crăciun  a fost doar la stadiul de propunere în timp ce la Sibiu vineri a fost deschis un adevărat astfel de Târg.

Organizarea unui Târg de Crăciun în municipiul Botoșani a fost propunerea lansată acum două săptămâni de un ales local liberal. Pietonalul Unirii sau Pietonalul Trasilvaniei sunt locațiile unde Eugen Țurcanu a propus organizarea unei astfel de acțiuni.  „Aş vrea să vă propun, dacă se poate, să organizăm cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi un târg de Crăciun la noi în oraş. Putem identifica şi o zonă, dacă nu se poate pe Pietonalul Unirii, poate pe Pietonalul de la Piaţa Mare. Ştiu că timpul este relativ scurt, dar poate găsim producători locali care ar fi bucuroşi să îşi prezinte produsele şi să le vândă cu ocazia sărbătorilor de iarnă”, a declarat Eugen Ţurcanu.

În schimb Piaţa Mare din Sibiu a îmbrăcat straie de sărbătoare, cu mii de beculeţe colorate, bradul de 20 de metri a fost decorat şi peste o sută de căsuţe desprinse din basme aşteaptă vizitatori. Moş Crăciun a fost şi el prezent, iar spiriduşii au avut grijă să aducă zăpada – fie ea şi virtuală, deocamdată. Și mulți s-au grăbit să îi spună ce își doresc să primească în dar. Dupa întâlnirea cu simpaticul bătrânel, curioșii au pornit spre cele peste o sută de căsuţe cu de toate – locul ideal pentru cei aflați în căutarea unor cadouri

Un astfel de Târg a fost organizat în municipiu în decembrie 2013.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata