Botoșănenii ce nu vor avea grijă de proprietăți vor plăti impozite majorate

0 430

Botoșănenii ce nu vor avea grijă de proprietăți vor plăti impozite majorate cu 300%. O hotărâre de Consiliu Local în acest sens este din 2016 dar până în prezent nu a fost pusă în aplicare.

Pentru aplicare la nivelul municipalității a fost constituită o comisie care va inventaria numărul clădirilor şi terenurilor neîngrijite din municipiu. Comisia a fost constituită prin dispoziție a primarului Cosmin Andrei iar președintele comisiei, viceprimarul Bogdan Buhăianu, a precizat că după inventariere problemele le vor fi semnalat proprietarilor, iar dacă aceştia nu le vor remedia, vor trebui să plătească impozite majorate.

„S-a votat în Consiliul Local o hotărâre prin care se poate majora cu 300% impozitul pentru aceste clădiri şi terenuri. Vom avea şedinţe săptămânal şi vom identifica terenuri şi clădiri din municipiul Botoşani. Dacă ne raportăm la terenuri trebuie să treacă o perioadă de 15 zile de preaviz. În cazul în care nu se acţionează şi nu corectează problematica pe care o identificăm pe terenurile respective, se intră cu hotărârea de CL şi se majorează impozitul cu 300%. La clădiri acea perioadă se prelungeşte la şase luni. După şase luni se intră în CL cu hotărâre şi se majorează impozitul tot cu 300%”, a spus Bogdan Buhăianu.

Din comisia condusă de viceprimarul Bogdan Buhăianu fac parte

  • Ioan Onuţu – directorul Poliţiei Locale
  •  Florentina Cozorici – şeful Compartimentului de protecţia a mediului, Poliţia Locală
  • Alexandru Agavriloae – arhitectul şef al municipiului
  • Iulius Gherase – şeful Serviciului Patrimoniu
  • Cătălin Maleş – şeful Serviciului Cadastru
  • Bogdan Beţenchi – şeful Serviciului Edilitare
  • Mihaela Antochi – funcţionar în cadrul Serviciului Urbanism.

Comisia va identifica terenurile şi clădirile neîngrijite, va comunica somaţii, va încheia procese verbale de conformitate, respectiv note de constatare, după caz”, a precizat Bogdan Buhăianu.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata