Botoşăneni revoltați de la străzile in noroaie : Soluția „Greva foamei sau un Festival al Noroiului”

0 313

Botoşănenii sunt revoltați de modul în care municipalitatea se ocupă de administrarea străzilor din municipiu. Un ultim semnal de alarmă cu privire la noroiul de pe străzile nemodernizate vine de la un cadru didactic ce locuiește pe strada Humăriei. Într-o postare pe Facebook, Florentina Dăncilă prezintă situația de pe strada unde locuiește celor care doresc să ocupe postul de primar al municipiului.

d liberala 2

„Cam aşa arată strada Humăriei, din municipiul Botoşani, într-o zi ca cea de azi, în anul de graţie 2020! Şi pentru că am văzut în spaţiul online că tot incep să-şi anunţe intenţia de a candida la fotoliul de PRIMAR mai multe persoane, m-am gândit că ar fi bine să se ştie cum trăiesc unii oameni, plătitori de impozite, în acest oraş. Este bine că vor fi mai mulţi candidaţi la fotoliul de Primar! Aşa este democratic! Vom avea de unde alege! Dar şi până acum am ales! Cu responsabilitate! Să spunem că până acum s-a tot dat vina pe ,,ciuma roşie”! Noi, mai bătuţi in cap de felul nostru şi mai ameţiţi de licorile bahice, cum s-a tot vehiculat în spaţiul online inainte de alegerile prezidenţiale, am iubit prea mult ,,ciuma roşie”. Bun! Dar nu a fost numai ,,ciuma roşie” in atâţia ani la conducere.Şi acum ne-am mai luminat şi noi! Am dat-o pe galben! Aveţi răbdare şi citiţi şi documentul pe care l-am ataşat”, a scris Florentina Dănilă.

Acesta a amintit și de demersurile făcute în ultimii ani la Primărie dar care nu au avut nicio rezolvare.Ca nişte cetăţeni cuminţi şi civilizaţi, am tot inaintat demersuri la Primărie, cu semnăturile celor care locuiesc pe această stradă şi am rugat să beneficiem şi noi de condiţii de oraş, că impozitul pe care îl plătim aşa este. La ultima petiţie din 2012 ni s-a răspuns că suntem cuprinşi in proiectul de reabilitare apă- canal şi după încheierea lucrărilor strada va fi modernizată. Lucrările s-au desfăşurat şi s-au încheiat in 2016. Au stricat şi mai rău strada, că au intors pe dos tot pământul. Din 2016 până acum a trecut ceva vreme. La un moment dat un oficial din Primărie a dat curs sesizărilor noastre şi a constatat că se mai poate circula.Dar nu a specificat cu ce!”, a completat cadrul didactic.

În final aceasta vine cu propunerea organizării unui Festival al Noroiului. 

‘Oare ce să facem? Să intrăm toţi în greva foamei sau să iniţiem un Festival al Noroiului, cu invitaţi de marcă?! Zic şi eu! Dacă vii cu taxiul şi mai ai nenorocul să ai ceva sacoşe ai sfeclit-o rău de tot. Soferul, amabil, te lasă la capătul străzii şi te informează cât costă spălatul maşinii. Ca şi cum tu ai fi vinovat că strada arată aşa! Să mă mai mir că zilele trecute, după Sărbători, plecau din staţia de la piaţă 9 autocare cu românii care trăiesc în Diaspora?! Şi câţi au mai plecat cu avionul sau cu maşinile personale! Degeaba cele 3 zile de votare, dacă nu se schimbă prea multe in ţară!”, a completat botoșăneanca. 

Postarea a primit reacții de la cetățenii din alte zone ale municipiului care se află în aceeași situație.

” Sunt drumuri la țară unde se circulă mai bine. Într-adevăr, nu mai este nici piatră din cauza lucrărilor, iar pe lângă noroi, mai sunt și gropi. Foarte trist și revoltător că poate să existe așa o stradă în oraș!” a fost una dintre reacții.

„Cred că primarul și alaiul său ar trebui să facă…TEREN !!! Orașul arată jalnic…. DAR bine că avem Cornisa….😢”, a completat alt botoșănean.

„Frumos spus!Asa ar trebui sa facem Festivalul Noroiului.In situatia dvoastra suntem si noi din periferi orasului.Ma refer la strazile Baciului Tunari Aleea Humulestiului Graniceri AT Laurian.IL Caragiale.Sau facut sesizari.Nimic de zis au pus niste piatra pe strazi dr piatra avea pamant si strazile arata jalnic.Nu stiu cum primari de la sate isi asfalteaza strazile iar noi la oras suntem uitati de cei de la primarie.Din cate stiu sau alocat bani de la fondurile europene dar la noi la oras nu se vede nimic.Poate in viitorul apropiat ne bone si noua randul.”, este o altă postare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata