Botosaneni la marsul pentru Autostrada A 8 Iasi – Tg. Mures

0 377

Zeci de masini, camioane si motociclete din Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ participa la marșul pentru autostrada  A8 spre Transvilania.

Potrivit programului, sâmbătă, 9 septembrie, coloane de maşini au plecat din Iasi, Suceava, Botoşani spre Cristeşti, apoi spre Târgu Mureş. Se va face un popas peste noapte la Gheorghieni.
Sosirea în Tg. Mureş este programată pentru duminică, 10 septembrie, la ora 12.00, iar plecarea înapoi spre Iaşi, la ora 14.00.
Traseul este Cristesti – Târgu Neamţ – Borsec – Tulgheş – Ditrău – Gheorghieni – Târgu Mureş.
Sambata au fost programate opriri intermediare la Tulghes, Borsec si Toplita,  iar la ora 19.00 – osire la Cabana Secu – Toplita (cazare )
Duminică, 10 septembrie 2017
07.00 – 07.30: Mic dejun
07.30: Deplasare către Tg. Mureș (110 km)
Oprire intermediara la Ditrau
13.00: Sosire Tg. Mureș
13.00 – 14.00: Conferință de presă Tg. Mureș
14.00: Plecare către Suceava, Iasi, Botosani  – grupul nu va mai fi organizat in coloana.Va fi o deplasare libera, informeaza organizatorii.

Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8

Prin organizarea evenimentului din acest week-end, grupul de inițiativă, format din persoane responsabile, reprezentând mai multe categorii sociale și intelectuale, își propune să atragă cât mai mulți oameni interesați de dezvoltarea zonei Moldovei. De asemenea, organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș să se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toată țara, dat fiind că Moldova și cele două județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația ​țării.

Evenimentul se dorește a fi un mod inedit, dar și pragmatic de a atrage atenția autorităților că sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, la 1 Decembrie 2018, ar trebui să însemne mai mult decât organizarea de concerte, depunerea de coroane, defilare și exerciții de imagine și că este imperativ ca ea să implice demararea lucrărilor de construcție la această autostradă, singurul lucru care poate rămâne mărturie a progresului, peste alte veacuri, pentru generațiile viitoare. Concret, inițiatorii acestei acțiuni civice consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii.
Organizatorii își doresc ca evenimentul să fie unul cu impact pozitiv, atât asupra populației, cât și asupra autorităților, astfel încât să determine includerea în bugetul pe 2018 a fondurilor necesare demarării autostrăzii. Acesta este primul dintr-o serie de evenimente prin care grupul de acțiune civică  intenționează să continue demersurile acțiuni ferme, prin care să determine măsuri corecte de gestionare a unui proiect strategic ce privește, în fond, dezvoltarea întregii țări. În acest sens există deja o petiție online, pe care cetățenii sunt invitați să o semneze, spun organizatorii evenimentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata