Botoșăneanul Vlad Plăcintă a obținut premiul „Omul Anului 2023”
Botoșăneanul Vlad Plăcintă a obținut premiul „Omul Anului 2023”.
„Omul anului” a fost anunţat în seara de Revelion, în cadrul unei gale grandioase, prezentate de Iuliana Tudor, la care au fost prezenţi şi vor fi celebraţi eroii campaniei TVR.
„Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
Dragi prieteni, colegi și toți cei care m-au susținut,
Cu o inimă plină de umilință și recunoștință, doresc să împărtășesc cu voi bucuria și onoarea extraordinară de a fi numit „Omul Anului 2023”. Acest titlu nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, ci și o celebrare a valorilor și visurilor pe care le împărtășim împreună.
Vreau să mulțumesc, în primul rând, familiei mele pentru dragostea, sprijinul și sacrificiile făcute în numele aspirațiilor mele. Fără voi, niciunul dintre aceste succese nu ar fi fost posibil.
De asemenea, îmi exprim profunda recunoștință față de colegii mei, mentori și parteneri de echipă, al căror angajament, inspirație și colaborare au fost esențiale în realizările noastre comune. Acest premiu este la fel de mult al vostru pe cât este al meu.
Mulțumesc comunității noastre pentru încrederea și sprijinul constant. Fiecare provocare pe care am înfruntat-o împreună a contribuit la creșterea și dezvoltarea mea personală și profesională.
Și nu în ultimul rând, sunt profund recunoscător pentru fiecare persoană care a avut încredere în mine și în viziunea mea. Acest premiu simbolizează nu doar ceea ce am realizat, ci și responsabilitatea pe care o am față de voi și față de comunitatea noastră.
Mă angajez să folosesc această platformă pentru a promova și mai mult valorile de integritate, inovație și colaborare. Împreună, putem face diferența și putem construi un viitor mai bun pentru toți.
Cu mulțumiri sincere și entuziasm pentru ceea ce ne rezervă viitorul.”, este mesajul lui Vlad Plăcintă.
„Omul anului” a fost desemnat pe baza votului publicului (50%) şi al unui juriu (50%) format din cinci personalităţi: Carmen Uscatu, co-fondator al Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, care a construit un spital; jurnalistul Adelin Petrişor, un exemplu de curaj, care se implică în diferite campanii sociale; Adelina Toncean, fondatoarea Asociaţiei Blondie, care ajută copiii cu afecţiuni grave să ajungă la spitale din afara ţării; Zoli Toth, artist, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti de mediu; Ionuţ Sibian, director executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, care oferă sprijin în realizarea unor proiecte civice.
Iuliana Tudor i-a avut invitați în emisiunea specială pe: Daniel Ciufu – a salvat o tânără de la înec; Oana Grigorescu – luptă pentru prevenirea abandonului şcolar; Ortrun Rhein – este directoarea unui centru de îngrijiri paliative; Vlad Plăcintă – ajută copiii bolnavi şi, cu ajutorul donatorilor, le finanţează toate cheltuielile necesare; Ionuţ Stancovici – antrenor care a contribuit la accesibilizarea a cinci lacuri din România pentru persoanele cu dizabilităţi; Camelia Săbădean – asistentă care donează sânge în mod constant; Marius Stan – pompier care a salvat un băieţel de la moartea prin sufocare; Cosmina Ene – a construit, alături de alţi trei colegi, o dronă pe care o folosesc pentru a observa arderile ilegale de deşeuri din Bucureşti; Sandu Golcea – profesor cunoscut pentru performanţele obţinute cu elevii olimpici la fizică; Oana Ciora – instructor, a participat cu câinele ei, Dino, la acţiunea de căutare a victimelor cutremurelor din Turcia; Iosif Cîrstean – recuperează şi relochează construcţii cu arhitectură tradiţională din lemn, care altfel ar fi demolate de proprietari; Gabriel Enache – poliţist care, impresionat de o bătrână care a sunat la 112 să spună că moare de frig şi de singurătate în casă, îi poartă de grijă, împreună cu alţi colegi, şi o vizitează aproape zilnic; Ancuţa Elena Chivu – salvează şi adăposteşte cai loviţi de maşini sau abandonaţi, cai abuzați de proprietari ori răscumpăraţi ca să nu ajungă la abator.